Dit doet Whatsappen met je lijf

Dit doet Whatsappen met je lijf

Zit jij dagelijks uren gebogen over je telefoon én heb je last van nek- en rugpijn? Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een verband is tussen die twee.
Amerikaanse wetenschappers tonen aan dat een gebogen ‘whatsapp-houding’ onnodige druk zet op de nek. Dit leidt vervolgens weer tot een pijnlijke rug, omdat het buigen van de nek een verhoogde druk op de wervelkolom veroorzaakt.

Buig je je hoofd in een hoek van 60 graden, dan ontstaat er al een druk van 27 kilo op de wervelkolom. Het kantelen van het hoofd met 45 graden leidt tot een druk van 22 kilo. Een hoek van 30 graden staat gelijk aan 18 kilo druk en een hoek van 15 graden aan 12 kilo extra belasting. Deze extra druk op de nek leidt volgens onderzoeker Kenneth Hansraj tot vroegtijdige slijtage en op den duur zal er zelfs een operatie nodig zijn om ontstane klachten te verhelpen. Hansraj: “Hoewel het in deze tijd bijna onmogelijk is om de veroorzakers van dit probleem, tablets en telefoons, te vermijden moet iedereen toch een poging doen om in de juiste houding op deze apparaten te kijken.”

De studie wordt gepubliceerd in de komende editie van het tijdschrift Surgical Technology International. Eerdere studies koppelden een slechte houding al aan een aantal gezondheidsproblemen waaronder rugpijn, gewichtstoename, obstipatie, zuurbranden, migraine en ademhalingsproblemen.

fysiotherapiemaxifit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *